Maatschappelijk

Olof draagt graag haar steentje bij aan de maatschappij en is dan ook op meerdere maatschappelijke vlakken actief. Zo heeft Olof een Maatschappelijke Commissie die gedurende het verenigingsjaar verschillende maatschappelijke acties organiseert. Deze commissie heeft het afgelopen verenigingsjaar 2020-2021 bijvoorbeeld pannekoeken gebakken voor Stichting Philadelphia Zorg. Ook heeft de commissie drie dagen lang kleding opgehaald bij alle dispuutshuizen van Olof, om vervolgens een bus vol te doneren aan Stichting Sam’s Kledingsactie. Daarnaast organiseert de commissie jaarlijks een buurtbarbecue bij verschillende dispuutshuizen in Tilburg.

Onze leden doen ook mee aan sportieve maatschappelijke evenementen. Zo doen leden jaarlijks mee aan de KikaRun en is er in 2020 een team opgezet dat meedoet aan de Verbeeten Challenge.

Ten slotte heeft Olof verschillende waardevolle samenwerkingen op maatschappelijk gebied. Zo organiseren onze leden elk jaar samen met Stichting Serve the City een activiteit voor minder bedeelde stadsgenoten. Daarnaast werkt Olof samen met Stichting Move, en werken onze studenten samen met basisschool leerlingen aan een project. Ook collecteren de eerstejaars van Olof traditiegetrouw voor de Nierstichting aan het begin van het studiejaar. Deze initiatieven van onze studenten maakt Olof een van de meest maatschappelijk betrokken verenigingen. Onze studenten leren vanaf het begin hoe belangrijk het is om je in te zetten voor de maatschappij en stad waar je in woont.

Wij staan altijd open voor nieuwe initiatieven en denken graag mee! Samen staan we voor een betere (Tilburgse) maatschappij.

Blijf op de hoogte van onze maatschappelijke acties via onze socials. Voor vragen of samenwerkingen kan je mailen naar senaat@olof.nl

Linkedin

Maatschappelijke commissie

Deze commissie organiseert meerdere maatschappelijke projecten per jaar om zich in te zetten voor de (Tilburgse) maatschappij.

Samenwerking Stichting Move

Samen met deze stichting zetten Olof leden zich in voor een Tilburgse basisschool.

Samenwerking Serve the City

Samen met deze stichting zetten Olof leden zich in voor de Tilburgse ouderen.

Jaarlijkse collecte Nierstichting

Al meer dan 40 jaar collecteren de eerstejaars van Olof voor de Nierstichting.