Veelgestelde vragen

Olof is de oudste en actiefste studentenvereniging in Tilburg. Het is een vereniging met identiteit, verbondenheid en een geschiedenis. Al negentig jaren draagt Olof bij aan de ontwikkeling van de leden. Met maar liefst dertig commissies bieden wij genoeg ruimte om je maximaal te ontplooien en je CV aan te vullen met nevenactiviteiten. Zo organiseren we elk jaar de Tilburg Career Days op Tilburg University en realiseren we samen met de andere studentenverenigingen in Tilburg het festival ‘Dichtgetikt’. Daarnaast helpen we je aan een passende en betaalbare kamer in een mooi studentenhuis, veelal midden in het centrum. Door het grote (oud-)ledenbestand bouw je snel een groot netwerk op die je helpt in het vinden van een stage of werkstudentschap en later bij het vinden van een goede baan.

Dé studentenvereniging van Tilburg zorgt naast het studeren en commissiewerk ook voor de nodige ontspanning. De vetste feesten worden georganiseerd aan de Spoorlaan. Bang niet in conditie te blijven? Wees niet bang! Olof kent diverse sportteams, waaronder een voetbal en meerdere hockeyteams.

Kortom; het lidmaatschap bij het T.S.C. St. Olof biedt ontplooiingsmogelijkheden, vriendschappen voor het leven, een mooie studentenkamer in het centrum en de vetste feesten. En dat is, zeker in het huidige studieklimaat waarin de actieve student hoog aangeschreven staat, zeer waardevol!

Bij een studievereniging zitten alleen studenten van dezelfde studie in tegenstelling tot een studentenvereniging waar mensen van alle HBO- en WO-studies worden toegelaten. Een studentenvereniging is daarom in samenstelling van het ledenbestand een stuk diverser. Olof staat in Tilburg bekend als dé gezelligheidsvereniging, echter houdt dit niet in dat de individuele ontplooiing wordt belemmerd. Door de diversiteit aan studies kun je op meerdere terreinen veel leren van je verenigingsgenoten. Met maar liefst 30 commissies bieden wij genoeg ruimte om je actief in te zetten en je CV aan te vullen met nevenactiviteiten.


Ja, bij Olof neemt iedereen hier aan deel. Echter zijn de verhalen hierover vaak meer fabel dan feit.
Fysiek geweld, alcoholmisbruik en seksuele intimidatie is ten strengste verboden. Het doel van de kennismakingstijd is juist het creëren van een onderlinge band met zowel je jaargenoten als met de vereniging. Verder kunnen alle (werk-)colleges worden bijgewoond en wordt er voldoende slaap geboden. Deze regels zijn allemaal opgenomen in een gedragscode welke Olof in samenspraak met Tilburg University heeft opgesteld.

Je betaalt ieder jaar contributie aan Olof. De contributie neemt af naarmate je ouderejaars wordt; in de eerste vier jaren van je lidmaatschap betaal je €135, in je vijfde jaar betaal je €100 en vanaf je zesde jaar betaal je €50. Door betaling van de contributie krijg je toegang tot alle faciliteiten die Olof te bieden heeft. Jaarlijks ontvang je tijdens de viering van Olof’s verjaardag een almanak en staat het je vrij om deel te nemen aan alle door Olof georganiseerde activiteiten. Verder staat het je vrij gebruik te maken van de zalen, de bus en inboedel zoals (sta-)tafels, stoelen, mes en vork etc.

Daar waar jaarclubs volledig bestaan uit een horizontaal verband, bevatten disputen leden uit verschillende jaarlagen. Het zijn voornamelijk de disputen die de evenementen met elkaar organiseren. Denk hierbij aan het Pallieter Mixed Hockey Toernooi, het Studentenbevrijdingsfestival,
het Tilburgs Studenten Cabaret en de Brut Beschuit Cantus. Ieder dispuut van Olof heeft een eigen dispuutshuis, waar uitsluitend leden van dat dispuut wonen. Vanuit daar gaan ze met elkaar naar de bibliotheek om te studeren of blijven ze een avondje thuis in de huisbar.

Jaargenoten uit verschillende disputen zitten samen in een jaarclub. Voor jaarclubs worden er buiten de normale Olofactiviteiten jaarclubavonden georganiseerd. Het is leuk om eens in een andere samenstelling naar een evenement te gaan. Zo wordt er bijvoorbeeld een borrel georganiseerd met jaarclubs uit andere steden.

Studeren staat bij ons erg hoog in het vaandel. Het vooroordeel dat lid worden van een studentenvereniging slecht is voor de studieresultaten is dan ook niet waar. Als studentenvereniging vereisen wij dat je een HBO- dan wel WO-studie volgt en blijft volgen. Door deze sociale controle wordt het behalen van je studie juist gestimuleerd. Om deze reden hebben we een partnerschap met Athena Studies, waar je 80% korting krijgt op tentamentrainingen. Daarnaast gaan dispuutsgenoten in de tentamenweken altijd met elkaar naar de Universeit, Fontys of Avans, waarbij de oudere leden vaak de jongere leden helpen met uitleg van de studiestof.

Vraag jij je af waarom het lidmaatschap van het T.S.C. Sint Olof jouw studententijd maximaal verrijkt? Bekijk onderstaand filmpje!

0
Leden
0
Oud leden
0
Commissies
0
Disputen