De Studentenvereniging

Het Tilburgs Studenten Corps Sint Olof is de oudste en meest toonaangevende studentenvereniging van Tilburg. De vereniging is op 8 oktober 1927 tezamen met de universiteit opgericht en heeft een rijke geschiedenis gevuld met tradities opgebouwd. Deze onderscheiden haar vandaag de dag nog steeds van de andere studentenverenigingen in Tilburg.

Olof streeft ernaar een zo interessant mogelijk lidmaatschap voor haar leden aan te bieden. De Sociëteit, gelegen midden in het centrum van Tilburg, biedt ruimte voor onze 28 verschillende commissies, welke de uitgelezen kans bieden om je als student op verschillende vlakken maximaal te ontplooien. Zowel op maatschappelijk als academisch, sociaal en cultureel gebied organiseert Olof veel: jaarlijks zijn er symposia, festivals, carrièredagen, muziekoptredens, maar ook sporttoernooien en uiteraard veel leuke feesten. Ook kiezen veel leden ervoor om naast hun studie zich actief in te zetten voor studie- en sportverenigingen. Tevens zijn stages of semesters in het buitenland geen onbekend feit op Olof.

Naast het pand aan de Spoorlaan, bezitten de 26 disputen van Olof circa 35 studentenhuizen, waarvan de inwoners volledig uit Olof-leden bestaan. Daarnaast heeft Olof zo’n 4500 oud-leden die de vereniging en haar leden ondersteunen in het dagelijks bestuur, commissiewerk en studie- en carrièrevoortgang.

Kortom, bij Olof is alles mogelijk!