Tribune Symposium

De Tribune commissie organiseert jaarlijks het Tilburgs Studentensymposium. Voor dit evenement, wat plaatsvindt op de Universiteit van Tilburg, worden ieder jaar weer spraakmakende sprekers uitgenodigd die nauw verbonden zijn met het onderwerp van dat jaar. Het onderwerp is altijd actueel en kan je niet ontgaan zijn, wat betekent dat het evenement voor iedere student interessant is om bij te wonen. Denk aan onderwerpen als de Brexit of de Amerikaanse Presidentsverkiezingen.

 

Op 13 april 2023 zal de volgende editie van het Tilburgs studenten symposium op Tilburg University plaatsvinden. Onder leiding van dagvoorzitter Niels Oosthoek, bekend van Expeditie Robinson en Gierige Gasten, zal er dit jaar een debat gevoerd worden rond het vraagstuk: Moeten harddrugs gelegaliseerd worden? Drugsgebruik, en vooral onder studenten, is altijd een hot topic. Nu al helemaal.

Vanwege de lockdown was er weinig te doen voor studenten. Aangezien universiteiten en horeca gesloten waren, was geen optie om nieuwe mensen te leren kennen. Dit heeft als gevolg gehad dat er meer harddrugs gebruikt wordt. Echter is het zo dat het drugsgebruik onder de studenten niet afgenomen is na corona. Zijn harddrugs ‘genormaliseerd’ onder de studenten in Nederland? Wat is de rol van COVID-19 hierin geweest? Moeten we het dan niet simpelweg legaliseren? Wat zouden de gevolgen, voor- en nadelen zijn? Hoe groot zijn de gevolgen voor studenten?

Kom erachter 13 april in de aula van Tilburg university en hou onze socials in de gaten!

LinkedinInstagram